Een nieuw winkelconcept

WAT Cocktail heeft in Shanghai een nieuwe winkel geopend, in de buurt Jing’an welke bekend is vanwege de vele en verscheidende barretjes en eettentjes. In deze nieuwe winkel van het cocktailmerk kies je niet alleen zelf je cocktail uit, maar moet je deze ook zelf mixen. Ondanks het minimalistische ontwerp van de winkel, heb je het gevoel dat je in een straatcafé zit doordat je voor het raam kan zitten en genieten van je zelf gemixte cocktail.

29.09.2021 | 1537 x bekeken

© WAT
© WAT

Jij bent de bartender

Als je de winkel binnenstapt valt meteen de kleur op. De winkel is volledig betegeld met groene terrazzo tegels, zowel op vloer, de muren, als het plafond. Ondanks dat dit slechts een winkel is van 42 vierkante meter, oogt de winkel ruim en licht. Door de grote ramen komt veel daglicht naar binnen en over de hele zijde loopt een witte lichtbalk.

Dit is niet een standaard winkel voor cocktails, de producten staan niet alleen in productschappen. In het midden van de winkel staat een langwerpige toonbank met daarop de innovatieve cocktails van WAT Cocktail. Op een lopende band komen de cocktails langzaamaan je voorbij, zoals in een Japans sushi restaurant. De drankjes staan op deze manier letterlijk centraal in de winkel. Nadat je de alcohol van de lopende band hebt gekozen, mix je zelf je eigen cocktail zoals een heuse bartender dat doet.

© WAT
© WAT
© WAT
© WAT