Retailers bieden duurzame alternatieven

© Shutterstock

Wetenschappers zijn het erover eens; de mens is de grootste veroorzaker van de klimaatverandering. De aarde kan ons huidige consumptiegedrag niet heel lang meer volhouden. Sterker nog, op 22 augustus 2020 was de dag dat we wereldwijd alle grondstoffen hebben verbruikt die de aarde in één jaar kan opbrengen. Dat betekent dat we tot 31 december 2020 in het feite in het rood staan bij onze planeet. Hier ligt een belangrijke taak voor de overheid en bedrijven, en dus ook voor retailers.

Meer weten?

Laat uw e-mailadres of
telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

Green Alternatives

Het is essentieel dat retailers hun verantwoordelijkheid pakken. Van de consumentenkeuzes wordt namelijk 95% impulsief en onbewust gemaakt en sterk beïnvloed door externe factoren zoals marketing en winkelomgeving. Gelukkig zien we steeds meer retailers en merken die hun verantwoordelijkheid pakken als het gaat om duurzaamheid. Door middel van nieuwe oplossingen proberen verschillende retailers de consument te inspireren en te stimuleren om een duurzame keuze te maken. Deze vier retailers en merken bieden klanten een alternatief ‘groen’ aanbod van producten en/of diensten:

1. H&M: duurzaam bezorgen met ‘green delivery’
H&M biedt in Nederland de optie voor ‘green delivery’, waarmee klanten de mogelijkheid hebben om bestellingen met de fiets te laten bezorgen. Klanten betalen geen meerprijs voor deze dienst; de green delivery kost hetzelfde als een reguliere levering voor de volgende dag.

© H&M

2. PepsiCo: strijden tegen voedselverspilling
PepsiCo heeft het voedselpakket ‘Unwasted’ gelanceerd waarmee zij strijden tegen voedselverspilling. Consumenten kunnen het voedselpakket direct bij PepsiCo tegen een lage prijs bestellen en ontvangen vervolgens een box met verschillende producten van diverse A-merken. Alle producten in de box zijn beperkt houdbaar (ten minste drie weken) en worden op deze manier gered van verwerking tot veevoer of vernietiging.

© PepsiCo

3. Auping: het eerste circulaire matras
Jaarlijks worden er in Europa ongeveer 35 miljoen matrassen bij het grofvuil gezet omdat deze niet kunnen worden gerecycled. Auping bracht daarom het volledig circulaire matras ‘Auping Evolve’ op de markt; een matras dat gemaakt is zonder lijm en bestaat uit slechts twee materialen: staal en polyester. Doordat het matras makkelijk uit elkaar te halen is, kunnen de materialen keer op keer opnieuw gebruikt worden.

© Auping

4. Net-a-Porter: lancering van een duurzaamheidsplatform
Luxe online moderetailer Net-a-Porter heeft onder de naam ‘Net Sustain’ een platform gelanceerd met alleen duurzame modemerken die voldoen aan minimaal vijf van de durzaamheidscriteria. Deze criteria omvatten het gebruik van duurzame materialen, een duurzaam productieproces, het verminderen van verspilling, lokale productie, merken die vakmanschap stimuleren en iets teruggeven aan de maatschappij. Het doel van Net Sustain is om duurzaam shoppen makkelijker en toegankelijker te maken voor de consument.

© Net-a-Porter

Welke duurzame alternatieven kunt u de consument bieden?
De groep consumenten die op eigen initiatief op zoek gaat naar duurzame alternatieven is op dit moment nog klein. Consumenten kiezen echter wel al graag voor retailers en merken die duurzame alternatieve keuzes bieden. Het bieden van duurzame alternatieven wekt daarnaast veel sympathie op bij de klant. Dit maakt dat het steeds belangrijker wordt voor retailers om visie te vormen op het gebied van duurzaamheid, zodat we samen de wereld een stukje beter achter kunnen laten.

Wat kan Crossmarks voor u betekenen?

Er zijn een hoop mogelijkheden en aanbieders en een tal van oplossingen denkbaar. We denken graag mee over de beste oplossing voor uw retailformule. Een oplossing waarmee u de beste inzichten krijgt voor uw branche en organisatie. Zo zijn er voor fashion andere oplossingen dan voor de woonbranche. Wij zoeken naar een oplossing die past bij uw bedrijfsgrootte, investeringsmogelijkheden en doelstellingen.

Benieuwd hoe u duurzame alternatieven kunt bieden?

Laat uw e-mailadres of telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fluid Personalization

De ontwikkeling waarbij het van belang is om goed in te spelen op de persoonlijke wensen van de klant, is al een tijdje aan de gang. Onze behoeften zijn echter continu in beweging; de consument verandert en persoonlijke voorkeuren veranderen voortdurend met hen mee. Dat vraagt om producten en diensten die deze veranderingen kunnen bijbenen.

Lees verder

Celebrate diversity

Samenlevingen zijn diverser dan ooit. Etniciteit, verschillende huishoudens en generaties zorgen voor enorme veelkleurigheid die we steeds vaker omarmen.

Lees verder

Glass box thinking

Bedrijven en merken zijn glazen dozen geworden en beslaan de gehele organisatie. Zorg voor transparantie en vertel eerlijk wat u doet en wie u bent.

Lees verder

Platformization

Grote generalistische platforms en kleine specialistische platforms maken shoppen makkelijker en het aanbod grootser en diverser.

Lees verder

Winkelprestaties verbeteren met technologie

Continu blijven aansluiten op de steeds veranderende behoeften en het gedrag van uw klant.

Lees verder

Veranderend oriëntatie- en koopgedrag

Continu blijven aansluiten op de steeds veranderende behoeften en het gedrag van uw klant.

Lees verder

Van big naar smart data

Waardevolle data genereren en inzetten om uw klant een persoonlijke shopervaring te bieden.

Lees verder

Retail branding

Toegevoegde waarde bieden aan uw klant door de unieke kracht van uw formule te vinden en op relevante wijze tot uiting te brengen naar uw klant.

Lees verder

Omnichannel retail

Connect all online and offline contact moments with your customers to one consistent and relevant experience of your retail formula.

Lees verder