Alles van het bedrijf
is zichtbaar

In een tijd waarin alles eenvoudig te vinden en te delen is, worden merken gedwongen om volledig transparant te zijn. Je kunt ieder bedrijf zien als een ‘glassbox’. Merken en retailers zijn glazen huizen geworden waar je continu naar binnen kunt kijken, ook aan de achterkant.

Meer weten?

Laat uw e-mailadres of
telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

Radical transparancy

Alles van het bedrijf is zichtbaar: je cultuur, prestaties, producties. Er is hierdoor geen mogelijkheid meer om de klant te misleiden. We komen als klanten overal achter en zijn kritischer dan ooit, geen greenwashing of leugens meer. We willen graag producten kopen die op een juiste manier geproduceerd zijn en verwachten dat de retailer daar eerlijk over is.

Reformation – sustainable way to be fashionable

In 2009 is Reformation opgericht door Yael Aflalo. Het kledingmerk (en webshop) ontwerpt en fabriceert zelf de collecties op een duurzame manier. Reformation geeft volledige openheid over de productie en het product, ook wanneer deze niet 100% duurzaam zijn.

Bellamy Gallery – Transparant prijskaartje

Bellamy gaat voor duurzame mode en dat heeft een bijzonder prijskaartje. Deze retailer vertelt precies hoe de prijs tot stand is gekomen. Wat kost het ontwerp, de productie, het transport en wat is het percentage dat zij verdienen?

Transparantie als sleutel naar succes

Als er iets binnen je bedrijf speelt wat interessant is voor de buitenwereld, krijgen we het te zien. Denk aan interne processen, de bedrijfscultuur, de missie, de visie en de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers. Omdat je interne bedrijfscultuur zichtbaar is, is het veranderd in een integraal onderdeel van je merk. De uitdaging ligt erin dit om te zetten naar een krachtige marketingtool. Zorg voor positieve veranderingen en vertel de wereld erover.

Wat kan Crossmarks voor u betekenen?

Er zijn een hoop mogelijkheden en aanbieders en een tal van oplossingen denkbaar. We denken graag mee over de beste oplossing voor uw retailformule. Een oplossing waarmee u de beste inzichten krijgt voor uw branche en organisatie. Zo zijn er voor fashion andere oplossingen dan voor de woonbranche. Wij zoeken naar een oplossing die past bij uw bedrijfsgrootte, investeringsmogelijkheden en doelstellingen.

Benieuwd hoe u transparantie kunt gebruiken als marketingtool?

Laat uw e-mailadres of telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fluid Personalization

De ontwikkeling waarbij het van belang is om goed in te spelen op de persoonlijke wensen van de klant, is al een tijdje aan de gang. Onze behoeften zijn echter continu in beweging; de consument verandert en persoonlijke voorkeuren veranderen voortdurend met hen mee. Dat vraagt om producten en diensten die deze veranderingen kunnen bijbenen.

Lees verder

Green Alternatives

Wetenschappers zijn het erover eens; de mens is de grootste veroorzaker van de klimaatverandering. De aarde kan ons huidige consumptiegedrag niet heel lang meer volhouden. Hier ligt een belangrijke taak voor de overheid en bedrijven, en dus ook voor retailers.

Lees verder

Celebrate diversity

Samenlevingen zijn diverser dan ooit. Etniciteit, verschillende huishoudens en generaties zorgen voor enorme veelkleurigheid die we steeds vaker omarmen.

Lees verder

Glass box thinking

Bedrijven en merken zijn glazen dozen geworden en beslaan de gehele organisatie. Zorg voor transparantie en vertel eerlijk wat u doet en wie u bent.

Lees verder

Platformization

Grote generalistische platforms en kleine specialistische platforms maken shoppen makkelijker en het aanbod grootser en diverser.

Lees verder

Winkelprestaties verbeteren met technologie

Continu blijven aansluiten op de steeds veranderende behoeften en het gedrag van uw klant.

Lees verder

Veranderend oriëntatie- en koopgedrag

Continu blijven aansluiten op de steeds veranderende behoeften en het gedrag van uw klant.

Lees verder

Van big naar smart data

Waardevolle data genereren en inzetten om uw klant een persoonlijke shopervaring te bieden.

Lees verder

Retail branding

Toegevoegde waarde bieden aan uw klant door de unieke kracht van uw formule te vinden en op relevante wijze tot uiting te brengen naar uw klant.

Lees verder