Relevante data gebruiken om een persoonlijke shop-ervaring te creëren

Een wereld vol data

Elke dag worden er 60 miljard WhatsApp-berichten verstuurd en elke minuut 100 uur aan videocontent geüpload op YouTube. Wereldwijd worden duizelingwekkende hoeveelheden data geproduceerd. Al deze data bevat informatie over waar we zijn, wat we doen en wat we leuk vinden. Ook uw klanten creëren elke dag informatie die voor u buitengewoon waardevol kan zijn. De vraag is: hoe kunt u al deze gegevens vertalen naar inzichten in de individuele voorkeuren en interesses van uw klant? Het antwoord is strategisch datamanagement.

Meer weten?

Laat uw e-mailadres of
telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

Voorsprong door strategisch datamanagement

Retailers die datamanagement beheersen hebben een grote voorsprong op hun concurrenten. Uit onderzoek blijkt dat organisaties met een gedegen datastrategie 20% beter presteren dan hun concurrenten. Datamanagement bestaat uit twee onderdelen: datageneratie en data-analyse. Er zijn legio bronnen en technieken om data te genereren, zoals CRM, loyalty systemen en video-, GPS of WiFi-tracking. Met alleen deze data bent u er nog niet als retailer. Door middel van analyse kan de vergaarde data omgezet worden naar relevante inzichten. Denk hierbij aan kennis over looplijnen, oriëntatie- en koopgedrag en voorkeuren en interesses van individuen. Deze inzichten stellen u in staat grote hoeveelheden klanten, heel gericht een gepersonaliseerd aanbod te doen en services en winkelervaringen optimaal af te stemmen op hun behoeften. Hierdoor neemt niet alleen de conversie toe, maar het biedt kansen om de tevredenheid en de loyaliteit van uw klanten te vergroten.

Wat kan Crossmarks voor u betekenen?

Crossmarks helpt retailers en merken bij het ontwikkelen van datastrategieën om de gewenste informatie te genereren en analyseren, zodat er waardevolle inzichten voor uw merk ontstaan. Samen bekijken we welke bronnen, technieken en analysemethoden het meest geschikt zijn voor uw organisatie.

Benieuwd hoe wij uw retailorganisatie kunnen helpen bij uw big data vraagstuk?

Laat uw e-mailadres of telefoonnummer achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Community Building

Steeds vaker vinden gelijkgestemden elkaar binnen een brand community, waar ze hun interesses en waarden met elkaar kunnen delen.

Lees verder

Perfect Personalisation

We raken steeds meer gewend aan producten perfect afgestemd op onze voorkeuren. Als retailer kun je hierop inspelen door de inzet van data en AI tools die de juiste producten, aanbiedingen en hulp bieden aan shoppers. Of door producten on the spot te laten customisen.

Lees verder

Craving Positivity

Shoppers zijn op zoek naar positiviteit, vermaak en willen verrast worden. Er zijn tal van mogelijkheden om een pop of joy toe te voegen en zo van betekenis te zijn: een vrolijke collectie, leuke brand experience, een kleurrijke winkelbeleving of pop-up store.

Lees verder

Frictionless Shopping

We leven in een tijd van instant gratification, waarin we van A tot Z optimaal bediend willen worden en niet meer bereid zijn om te wachten. Retailers doen er alles aan om de customer journey zo vloeiend mogelijk te maken door zoveel mogelijk hobbels weg te nemen.

Lees verder

Sustainable Alternatives

Wetenschappers zijn het erover eens; de mens is de grootste veroorzaker van de klimaatverandering. De aarde kan ons huidige consumptiegedrag niet heel lang meer volhouden. Hier ligt een belangrijke taak voor de overheid en bedrijven, en dus ook voor retailers.

Lees verder

Fluid Personalization

De ontwikkeling waarbij het van belang is om goed in te spelen op de persoonlijke wensen van de klant, is al een tijdje aan de gang. Onze behoeften zijn echter continu in beweging; de consument verandert en persoonlijke voorkeuren veranderen voortdurend met hen mee. Dat vraagt om producten en diensten die deze veranderingen kunnen bijbenen.

Lees verder

Celebrate diversity

Samenlevingen zijn diverser dan ooit. Etniciteit, verschillende huishoudens en generaties zorgen voor enorme veelkleurigheid die we steeds vaker omarmen.

Lees verder

Glass box thinking

Bedrijven en merken zijn glazen dozen geworden en beslaan de gehele organisatie. Zorg voor transparantie en vertel eerlijk wat u doet en wie u bent.

Lees verder

Platformization

Grote generalistische platforms en kleine specialistische platforms maken shoppen makkelijker en het aanbod grootser en diverser.

Lees verder