Fotograferen uit het houten tijdperk

Hipstamatic, LomoLomo en Instagram. De special effects en onzichtbare lenzen doen ons geloven dat we een echte klassieker in handen hebben. Helaas verdwijnt dit professionele-fotograaf-uit-de-jaren ‘30-gevoel als sneeuw voor de zon, wanneer we een mainstream smartphone à la 2011 in ons vuistje ontdekken. Lees verder »

Inzoomen tot op de gespleten haarpunt

De Strahov Klooster Bibliotheek in Praag heeft een indrukwekkende 360° panorama foto van het interieur samengesteld, een combinatie van 2.947 verschillende beelden vormen in totaal 40 gigapixel! Een vernuftig staaltje fotografie, dat ons op zo’n kleine 900 kilometer afstand de mogelijkheid geeft in te zoomen op de kleinste details van de prachtige plafondschildering. Lees verder »

Wereldrecord mensen taggen op 1 foto

glastotag1-7-2010

GlastoTag is een project waarbij je mensen kunt ‘taggen’ (= met een label aangeven wie of wat je herkent). Er is een enorme foto gemaakt van 70.000 fans die de WK wedstrijd, Engeland – Slovenië keken op het Glastonbury Festival. De foto is geschoten met twee 50 megapixel Hasselblad H4D-50 camera’s en daarna aan elkaar geplakt. De foto is op een site gezet en met de integratie van Facebook kunnen bezoekers van de site de bezoekers van het festival herkennen en ‘taggen’. Wanneer iemand een tag heeft gekregen is het mogelijk om ‘vrienden’ te worden via Facebook.

Air Jordan site volledig opgebouwd uit fan foto’s

jordan_mosaic

Mozaïek 23/25 is een verbazingwekkende mix van duizenden foto’s, afkomstig van mensen die een gemeenschappelijke liefde voor Air Jordan delen. Een uniek fotomozaïek beeldt de loyaliteit voor het merk uit, fans kunnen hun foto uploaden en onderdeel worden van het mozaïek. Het mozaïek zal ook deel uitmaken van Air Jordan’s 25-jarig bestaan feest in Dallas tijdens het NBA All-Star Weekend, 11-14 februari. Klik hier om het mozaïek te bekijken.

Briljante homemade animatie

animatie

Maar al te vaak kom je op het web knullige stopmotion filmpjes tegen. Onlangs liep ik tegen ‘Monsieur Monsieur Boivin’ aan. Deze gast gebruikt allerlei plastic action figures om er filmpjes mee te maken. En dat doet ‘ie heel aardig. Een transformer laten breakdancen lijkt me namelijk best lastig… Klik op ‘lees verder’ voor de video’s. Lees verder »

Crossmarks ontwikkelt imago campagne Jaguar Menswear

328_setpoint_jaguar_a3-liggend-wt1-6

Voor de introductie van de nieuwe Fall/Wintercollectie heeft Jaguar Menswear Crossmarks ingeschakeld. Met deze imagocampagne geeft Jaguar Menswear invulling aan de merkwaarden: stijl, luxe, innovatie en performance. Het complete traject is door Crossmarks gerealiseerd. Vanaf 1 september zijn de eerste campagnebeelden zichtbaar.

Setpoint:It’s a wrap!

setpoint_finished

And…. It’s a wrap! De Setpoint fotoshoot voor de najaarscollectie van 2010 is afgerond. In een week tijd zijn alle product- en modellenfoto’s geschoten voor het aankomende seizoen, die gebruikt gaan worden voor het nieuwe magazine.

Cooliris update

cooliris-update-16-04

De 3D imageviewing tool Cooliris is ge-update naar 1.10. Nieuwe features zijn (in het engels):

- Local File Support: Quickly find and view photos stored on your computer. Enjoy images from your Hard Drive, Desktop, iPhoto, and more.
- Superior Facebook Support:  See all photos on an endless streaming wall, complete with titles and tags, Even jump to friends tagged within images.
- Linux Support: Cooliris now works on Linux! There’s never been an easier and more stunning way to browse photos and videos on Linux.
- All New Information Display: Get rich metadata like the file size, dimension, and source of Google Images, ratings on YouTube videos, and more.

De manier van foto’s online zoeken via Cooliris was al Cool, maar is nu dus nog Cooler geworden….

Een-Twee-Drietje

afbeelding

Sony Ericsson heeft een leuke promo bedacht voor een van haar toestellen. Ze lieten de zangeres Robyn tijdens een wereldtournee mooie momenten vastleggen met een C905. Nu de 2 jaar durende tour voorbij is, worden alle foto’s online geveild. De opbrengst hiervan gaat weer naar Artsen Zonder Grenzen. Een mooi een-twee-drietje, en nog voor een goed doel ook!

Chickipedia, the Wiki of Hot Women

Chickipedia

Wikipedia kennen we inmiddels allemaal wel. De open encyclopedie heeft in relatief korte tijd vele amateur-auteurs aan zich weten te binden. Wiki’s vind je over allerlei onderwerpen, dus ook genoeg over bijvoorbeeld vrouwen. Op deze doelgroep ligt op de site van Chickipedia de focus. Op deze site vind je ‘chicks’ in allerlei soorten en maten. Ideaal dus voor mannen (of vrouwen natuurlijk) die toe zijn aan wat afleiding en inspiratie. Lees verder »

Bekijk onze brochure

Versterk je retailmerkVolg Crossmarks op de voet

Socialize met Crossmarks