Goed doordachte poppenwereld

American Girl is een populair Amerikaans merk dat sinds 1986 poppen maakt. De poppen van 46 cm hoog portretteren acht tot elf-jarige meisjes van verschillende etnische groepen. Het concept is tot in de details uitgewerkt: van een haarsalon en ziekenhuis waar je je pop naartoe kan brengen, tot een veilige virtuele poppenwereld en een kledinglijn in kindermaat én poppenmaat. Het merk heeft zelfs een erg succesvol eigen tijdschrift voor meisjes van 8 tot 12 jaar.

30.11.2016 | ... x bekeken

© American Girl
© TERREN IN VIRGINIA
© American Girl
© American Girl
© Lauri Skrivan

Truly Me: en pop die exact op jou lijkt

De drie grootste flagshipstores in New York, LA en Chicago noemen ze American Girl Place, de overige USA winkels American Girl Boutique and Bistro, de  internationale outlets American Girl Specialty Boutique en pop-up stores American Girl Temporary Boutique. Alle locaties hebben exclusieve items die alleen gekocht kunnen worden in de winkels.

In de flagshipstore in New York is een doll salon waar American Girl personeel het haar van je pop styled, haaraccessoires en zelfs nagellak aanbrengt bij je pop. Ook is er een American Girl Hospital waar je je pop naartoe kunt brengen als ze een ‘reparatie’ nodig heeft en een American Girl Café waar poppen een eigen stoeltje aan tafel krijgen. Je kunt met een Personal Shopper in een privéruimte je aankoop doen, er is een speciale ruimte voor kinderfeestjes en kinderen kunnen hun eigen shirt ontwerpen en die vervolgens ook voor hun pop kunt bestellen.

Inspirerende karakters
BeForever™ is de meest bekende poppenlijn van American Girl. Meisjes van 8 jaar en ouder worden in verbinding gebracht met inspirerende karakters en tijdloze verhalen uit de geschiedenis van Amerika. Voor elke BeForever™ pop is een hele wereld gecreëerd, compleet met boeken en gerelateerde accessoires.

Truly Me Signature Studio
Ook kun je een pop uitkiezen die exact op jou lijkt in de Truly Me Signature Studio. In de winkel ontwerp je via tablets complete outfits voor je Truly Me pop en voor jezelf, zodat jullie hetzelfde eruit kunnen zien. Compleet met accessoires natuurlijk. Wie wil dat nou niet?

© American Girl
© American Girl
© American Girl
© American Girl