The zero waste shop

Earth. Food. Love. is een van de eerste verpakkingsvrije supermarkten in Engeland. De 200 producten in de zero waste shop zijn ethisch verantwoord, gezond en organisch. Een pak melk of fles wijn zal je in deze winkel dus niet vinden. De oprichters Nicola en Richard Eckersley geloven in een wereld waarin consumeren niet meer ten koste gaat van de aarde. Met hun winkel proberen zij die droom waar te maken.

20.07.2018 | ... x bekeken

© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com

Grind-your-own...

Wil je een bezoekje brengen aan Earth. Food. Love.? Vergeet dan niet je eigen verpakkingen mee te nemen. Je weegt je lege verpakkingen wanneer je de winkel binnenkomt en weegt nogmaals nadat je deze gevuld hebt met producten. Je betaalt vervolgens per gram. Toch je tassen en potjes vergeten? De winkel verkoopt composterende papieren tassen en glazen potten in diverse maten. Een van de hoogtepunten in de winkel is de grind-your-own pindakaas machine waar je verse noten zelf tot pindakaas kunt vermalen.

Earth. Food. Love. verkoopt naast voedsel afkomstig van lokale boeren ook verzorgingsproducten. Zo vind je er bamboe tandenborstels met borstelharen die je kunt vervangen of 100% natuurlijke shampoos. Nicola en Richard willen ook graag andere mensen aansporen een verpakkingsvrije supermarkt te openen. Daarom hebben zij een gids geschreven met handige tips over locatie, budget en assortiment.

Fotografie door: SWNS.com

© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com