Ontdek de betoverende wereld van Italiaanse koffie in Lavazza's flagshipstore in het hart van Londen. De winkel neemt je mee op een reis door de koffiecultuur, waar al je zintuigen worden geprikkeld.

20.02.2024 | ... x bekeken

© Lavazza
© Lavazza
© Lavazza

Koffie, gebak en dineren

Italië in Londen
Op de begane grond, waar de Caffetteria, de shop en de takeaway-ruimte zich bevinden, wordt een complete 360° koffie-ervaring geboden. Hier komt Lavazza’s toewijding aan traditie en innovatie tot leven; van de heerlijke geur van versgemalen koffie tot unieke designelementen. Zoals bijvoorbeeld de boonvormige toonbank gemaakt van brons en gerecycled koffiepoeder, en de kroonluchter die bestaat uit 700 hars koffiebonen. Naast deze visuele en geurige ervaringen, biedt de winkel ook interactieve installaties. Een daarvan projecteert de aromatische tonen van elke koffieblend op het plafond, waardoor shoppers de subtiele nuances kunnen ervaren. En voor een speelse twist is er een augmented reality-spel, waarbij je Lavazza-koffiekopjes moet opsporen in de stad, ze op je smartphone moet verzamelen en ze vervolgens kunt inwisselen in de winkel voor verschillende prijzen. Op deze manier voegt Lavazza een fun-element toe dat aansluit bij een retail playground.

Gastronomie
Op de eerste verdieping wacht de Gastronomia, een restaurant onder leiding van chef-kok Federico Zanasi. Hier smelten koffie, gebak en dineren samen in harmonie. De kenmerkende creaties van banketbakker Marco Pedron, waaronder het onmiskenbare tiramisu-dessert met een magisch vleugje koffie en espresso omgezet in ‘koffiekaviaar’, voegen een heerlijke dimensie toe aan de totale ervaring. Dit alles is ontworpen om bezoekers mee te nemen op een ultimate brand experience van Lavazza’s Italiaanse espresso in al haar vormen.

© Lavazza
© Lavazza
© Lavazza
© Lavazza