Ultieme tip voor de chocoladeliefhebber!

In hartje Parijs heeft de Franse topkok Alain Ducasse zijn droom waargemaakt: een eigen chocoladefabriek (La Manufacture) en chocoladewinkel (Le Chocolat). Deze zijn gevestigd in een oude autowerkplaats in de wijk Bastille. Ducasse importeert cacaobonen uit o.a. Java, Trinidad, Madagascar, Venezuela, Peru en Vietnam en verwerkt deze tot goddelijke chocolade. Deze kun je in de prachtige winkel bij het fabriekje kopen in de vorm van tabletten en bonbons. Zeker een bezoekje waard!

22.01.2016 | 3119 x bekeken

Zien hoe de lekkerste chocolade wordt gemaakt

Al meer dan 30 jaar droomde Alain Ducasse ervan zijn eigen chocolade te maken op ambachtelijke wijze, van boon tot reep. Samen met chocolademaker Nicholas Berger is deze droom werkelijkheid geworden. Vanuit de winkel Le Chocolat kun je een kijkje nemen in de fabriek en zelf zien hoe de lekkerste chocolade wordt gemaakt. Dat maakt deze winkel zo uniek en onderscheidend van alle andere chocolaterieën die Parijs rijk is. Als je in de winkel bent, worden al je zintuigen geprikkeld. Je aankoop zit ook nog eens verpakt in prachtige verpakkingen. Een goede tip is de ‘discovery box’, waar 21 verschillende bonbons in zitten (€28).