De eerste winkel met het duurzaamheidsconcept

Het natuurlijke schoonheidsmerk L’Occitane heeft een nieuwe winkel geopend in Hong Kong. Het is de ’s werelds eerste winkel met het #Mega (Make Earth Green Again) duurzaamheidsconcept.De winkel nodigt de lokale gemeenschap uit om de krachten te bundelen om plastic afval te verminderen en de lokale duurzame plastic economie te ondersteunen.  

08.03.2021 | ... x bekeken

© L'Occitane
© L'Occitane
© L'Occitane
© L'Occitane

Draag bij aan een duurzamere wereld

#MEGA Sustainability Concept Store
Met de #Mega Sustainability Concept Store die gevestigd is in de Pacific Place Mall wil L’Occitane de gemeenschap op een leuke manier betrekken bij de bescherming van het milieu. Door het uitvoeren van verschillende activiteiten van het #Mega Sustainability Reward Program kunnen consumenten beloningen verdienen; van het achterlaten van afval in de prullenbakken in de winkel tot het afronden van een drie minuten test waarbij je inzicht krijgt in je persoonlijke ecologische voetafdruk. Consumenten kunnen ook hun eigen ‘groene’ wensen hangen in de Tree of Wishes.

Happy Shea collectie
In de winkel zijn producten te koop die worden verkocht in 100% gerecyclede flessen. Daarnaast zijn er hervulbare shampoos, conditioners, douchegels en handzeep. De nieuwe winkel lanceert ook een nieuwe limited collectie voor lichaamsverzorging, genaamd ‘Happy Shea’. Deze collectie is exclusief verkrijbaar in de winkel en online.

Samenwerkingen
In samenwerking met verschillende milieubewuste organisaties organiseert de winkel een reeks workshops die gericht zijn op duurzaamheid en het recyclingbewustzijn vergroten. L’Occitane werkt daarnaast samen met A Plastic Ocean Foundation (APO). Alle PET-verpakkingen die via de winkels van L’Occitane worden ingezameld gaan naar APO om te recyclen tot PET-producten. L’Occitane heeft APO al 40 kilo aan PET-verpakkingen geleverd.

 

 

© L'Occitane
© L'Occitane
© L'Occitane
© L'Occitane