Nieuwste club van Amsterdam

Lynk & Co is het eerste automerk dat als doel heeft zo min mogelijk auto’s te verkopen. Het merk wil mobiliteit voor altijd veranderen door auto’s te delen in plaats van te bezitten. De 01 plug-in hybride auto is de enige auto die het merk in Nederland verkoopt en kun je bewonderen in De Amsterdam Club. Deze plek is beter te vergelijken met een nachtclub dan met een showroom en is er voor iedereen die klaar is voor de toekomst.  

19.11.2020 | ... x bekeken

© Lynk & Co
© Lynk & Co
© Lynk & Co
© Lynk & Co

Social hangout

De keuze om de eerste fysieke vestiging van Lynk & Co in Amsterdam te vestigen is allesbehalve toevallig. De stad heeft net zo’n hekel aan auto’s als het merk zelf. In de club kun je niet alleen de 01 auto bewonderen, je kunt er films kijken, een kookworkshop volgen, naar een DJ-set luisteren, leren hoe je sieraden maakt of sneaker releases bijwonen. Alles in deze social hangout is te koop, van meubels tot zonnebrillen. Als je naar het toilet gaat, sta je wel eventjes raar te kijken. Achter de deuren zonder bordjes vind je soms een wasbak, dan een nieuwe deur en als je gelukt hebt een toilet. Lynk & Co is excentriek, tot de Wc’s aan toe.

Streamings platform voor mobiliteit
Lynk & Co biedt drie verschillende manieren om de 01 auto te rijden. Je kunt een abonnement nemen waarbij je voor €500 euro per maand een auto tot je beschikking hebt. Hierbij kun je maandelijks opzeggen. Ook kun je de auto nog steeds gewoon kopen. Voor €39.000 euro is hij helemaal van jou. Lynk & Co is er echter van overtuigd dat deze vorm van auto bezitten gaat verdwijnen. De derde manier is door als ‘free member’ een auto te huren van iemand die een 01 bezit. Via een platform bieden 01 bezitters hun auto aan. Lynk & Co faciliteert het delen, dekt de verzekering en het geplande onderhoud. Het automerk is onderdeel van Geely, waar ook Volvo onder valt, waardoor voor onderhoud gebruik kan worden gemaakt van het Volvo-dealernetwerk.

© Lynk & Co
© Lynk & Co
© Lynk & Co
© Lynk & Co