Minimalistisch hotel ingericht met eigen collectie

De Japanse retailer MUJI heeft in Shenzhen (China) haar allereerste hotel geopend. De filosofie van het minimalistische lifestylemerk is tot in detail doorgevoerd. Geen poespas dus. Het hotel heeft 79 kamers, een gym, een restaurant, drie meeting rooms en een bibliotheek. Alle ruimtes zijn ingericht met MUJI meubels. Uiteraard is er ook een enorme winkel waar je de gehele MUJI-collectie kunt shoppen.

16.02.2018 | ... x bekeken

© MUJI
© MUJI
© MUJI
© MUJI
© MUJI

De MUJI lifestyle

MUJI zocht naar een andere manier naast haar winkels om een fysieke beleving te bieden van de MUJI filosofie. Een logische stap was dan ook de opening van een eigen hotel, waar je in alle rust de meubels, accessoires en huishoudelijke artikelen van MUJI kunt ervaren. Daarnaast is het ook mooie stap in de positionering als lifestylebrand, want of het nu over slapen, wonen of eten gaat, MUJI heeft er de oplossing voor.

De 79 hotelkamers zijn helemaal ingericht met MUJI producten. Van de tandenborstel en waterkoker tot de handdoeken en de slimme CD-speler die aan de muur bevestigd is. In het hotel vind je een MUJI Diner waar je geniet van wereldse gerechten die vers voor je worden bereid met lokale ingrediënten. Het servies waar je van eet, is te koop in de winkel in het hotel. De bibliotheek biedt een collectie van meer dan 650 boeken en is 24 uur per dag geopend voor zowel hotelgasten als publiek en in de vergaderruimtes worden regelmatig workshops en events georganiseerd.

De opening van MUJI hotels in Beijing en Tokyo staan al gepland.

© MUJI
© MUJI
© MUJI
© MUJI
© MUJI