Alles in eigen hand

Om overheerlijke kazen te proeven, zou je een bezoek moeten brengen aan één van de beste kaaswinkels van het Verenigd Koninkrijk. Neal’s Yard Dairy selecteert, rijpt én verkoopt Britse en Ierse boerenkazen waarmee ze al meer dan veertig jaar de harten van de Britten én van toeristen veroveren. Naast winkels in Covent Garden en Borough Market heeft Neal’s Yard Dairy ook een online shop waar onder meer kaasabonnementen te koop zijn.

27.02.2018 | ... x bekeken

Enorm kaasaanbod

Neal’s Yard Dairy staat bekend om zijn honderden verschillende kazen, afkomstig van zeker veertig kaasmakers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Wanneer je de winkels van Neal’s Yard Dairy binnenloopt, zul je niet alleen de welbekende Cheddar en Stilton tegenkomen, maar ook wat onbekendere kazen, zoals de Waterloo, een zachte kaas gemaakt van koeienmelk uit Berkshire.

Ontwikkeling van de kazen
Kaas kan enorm veranderen, afhankelijk van hoe het wordt behandeld. Neal’s Yard Dairy beschikt dan ook over meerdere rijpingssystemen voor de meest optimale temperatuur- en vochtregulering, zodat het team in de gaten kan houden hoe de kazen zich in de loop van de tijd ontwikkelen en wanneer ze het best kunnen worden verkocht. Door veel tijd en energie te steken in de kaasbereiding, -selectie en –rijping weet Neal’s Yard Dairy de beste kazen van het Verenigd Koninkrijk en Ierland te verkopen.

Kaasabonnement
Voor de liefhebbers heeft Neal’s Yard Dairy ook kaasabonnementen. Elke maand wordt een selectie gemaakt van de lekkerste kazen van het seizoen en worden deze naar je opgestuurd. Met een kaasabonnement kun je ook nieuwe kazen verwachten of kazen die het resultaat zijn van experimenten met nieuwe rijpingstechnieken.

Fotografie door Neal’s Yard Dairy, Barbour, Harper & Blohm, Team Yoghurt en Tony Day.