Alsof je thuis bent

Sonos heeft haar allereerste retailruimte ooit geopend, en wát voor één..! Alles in 101G (101 Greene Street, NY) draait erom jou muziek te laten ervaren alsof je thuis bent. Sonos engineers hebben elke centimeter van de ruimte zo ontworpen dat de akoestiek optimaal is. Het hart van 101G bestaat uit zeven listening rooms; minihuisjes waarin verschillende leefruimtes zijn nagebouwd, zodat je de diverse Sonos-producten in de juiste context kunt ervaren.

18.07.2016 | ... x bekeken

Sonos
Sonos
Sonos
Sonos
Sonos

Better sound makes a better home

Sonos begrijpt heel goed dat de omgeving waarin je muziek luistert net zo belangrijk is als de muziek die je in die omgeving luistert. Daarom is elke listening room in een geheel eigen sfeer ingericht. De minihuisjes zijn geluiddicht en de akoestiek is er perfect. Dat zorgt ervoor dat je naar muziek kunt luisteren zoals je dat thuis of bij een vriend thuis ook zou doen. Want Sonos is een merk waar je interesse in krijgt als je het geluid hebt ervaren bij vrienden thuis, en dat gevoel willen ze je in 101G ook geven.

Wall of sound
Aan het einde van de winkel ga je de trap af naar een wat lager gelegen loungeruimte. Het centerpiece artwork in deze luisterruimte is de ‘Wall of sound’, gemaakt van 297 speakers en akoestische foam. Dit is de eyecatcher van de winkel die door de grote etalageramen te zien is en mensen nieuwsgierig moet maken om binnen te komen. Door het virtuele haardvuur krijg je ook in deze ruimte een woonkamergevoel.

Customer service center
Het customer service center is een loungeruimte waarin je omringd wordt door artwork van oude platenhoezen en cassettebandjes. Sonos-medewerkers komen met een handheld device bij je zitten, wederom om je je thuis te laten voelen en te voorkomen dat je een salesgevoel krijgt.

New York
Sonos heeft niet voor niets New York gekozen om haar verhaal te vertellen. Dit is dé stad waar hip hop, punk rock, new wave en disco geboren zijn. Als je 101G binnenkomt wordt je verwelkomd door een 2,5 meter hoog portret van Rick Rubin, beroemd muziekproducent en een oude vriend van Sonos. Dit is een eerbetoon aan New York, waar Rubin een paar blokken verderop Run DMC en the Beastie Boys heeft geproduceerd.

Sonos
Sonos
Sonos
Sonos
Sonos