De eerste flagshipstore van Tokyobike

Al bijna twee decennia verkoopt Tokyobike minimalistische fietsen over de hele wereld, waaronder Londen, New York, Singapore en Milaan. In Yanaka, de plek waar het merk vandaan komt, heeft Tokyobike nu een flagshipstore geopend. Een 58 jaar oud pakhuis met twee verdiepingen is gerenoveerd tot een chique winkel, waar niet alleen de fietsen van Tokyobike te bewonderen zijn…

12.08.2021 | ... x bekeken

© Kisa Toyoshima
© Kisa Toyoshima
© Kisa Toyoshima

Onderhoud, café… en plantenkwekerij?

Op de eerste verdieping kunnen klanten terecht voor de aankoop van een nieuwe fiets. Je kunt er ook een fiets huren voor een ritje in de buurt om erachter te komen wat je van de fiets vindt. Voor drie uur betaal je €7, voor een hele dag €11. Wanneer je al in het bezit bent van een Tokyobike kun je deze in de winkel laten onderhouden. Terwijl je wacht kun je genieten van een kop koffie bij de stand van Arise Coffee Roasters, waar dagelijks lokaal gebrande koffie wordt geserveerd.

Aan de linkerkant van de tweede verdieping zijn fietsen en toebehoren voor kinderen te bewonderen, waaronder een pastelroze fiets en een afneembare bel in de vorm van een maneki neko – een standbeeld van een gelukskat. Aan de rechterkant worden de planten van de Australische plantenkwekerij The Plant Society gepresenteerd, waar naast al het groen ook unieke Japanse potten te koop zijn.

© Kisa Toyoshima
© Kisa Toyoshima
© Kisa Toyoshima