UNIQLO heropent flagshipstore in Londen

Na een jaar verbouwen is de UNIQLO winkel aan Oxfordstreet eindelijk weer open. De facelift van de indrukwekkende gevel en entree zorgt voor een verbeterde doorstroming van bezoekers en een mooie inval van het daglicht. Met twee extra verdiepingen heeft de innovatieve Japanse fast retailer nu 2240 vierkante meter tot haar beschikking. De kinderafdeling, de experimentele conceptruimte ‘WearHouse’ en het dakterras met uitzicht op Oxford Circus maken de winkelbeleving compleet.

22.03.2016 | ... x bekeken

UNIQLO
UNIQLO
UNIQLO
UNIQLO

Kenmerkende store elementen
Kenmerkende elementen die de flagship stores van UNIQLO in wereldsteden als Shanghai en New York karakteriseren zijn ook in Londen aanwezig: rode LED-tickers, lichtbakken en mid-shop vitrines met ronddraaiende mannequins.

Global becomes local
Op de derde verdieping vind je de ‘Wearhouse’, een conceptuele ruimte waar je naast UNIQLO kleding de favoriete producten vindt van lokale culturele ambassadeurs van UNIQLO. Onder een enorm dakraam hangt de kleding gegroepeerd op basis van karakters in plaats van productcategorieën. Fietsen, vintage boeken en andere snuisterijen helpen bij het bepalen van de lifestyle van deze karakters. Vintage foto’s van Londen en Tokio hangen door elkaar aan de muur. Met bakstenen muren, ruwe houten vloeren en ijzeren balustrades, waan je je in een Shoreditch loft. Hiermee speelt de Japanse retailer goed in op de trend glocal (global becomes local).

UNIQLO
UNIQLO