Walhalla voor Harry Potter fans

Harry Potter fans kunnen hun hart ophalen; Warner Bros opent ’s werelds eerste Harry Potter-flagshipstore. De winkel telt drie verdiepingen van in totaal bijna 2.000 vierkante meter. Met 15 verschillende themagebieden, exclusieve producten en interactieve elementen brengt Warner Bros de magie van de tovenaarswereld tot leven.

08.06.2021 | ... x bekeken

© Warner Bros
© Warner Bros
© Warner Bros
© Warner Bros

Harry Potter fans kijken hun ogen uit

Verdeeld over de drie verdiepingen staan meer dan duizend decorstukken die fans herkennen van de films. Zo loop je bij binnenkomst onder een enorm decorstuk van Fawkes the Phoenix door, die vanuit het plafond je tegemoet lijkt te komen. Eenmaal in de winkel vinden klanten naast Harry Potter merchandise een toverstafwinkel, waar fans hun toverstaf kunnen laten personaliseren door hun naam erin te graveren. Voor het eerst is ook het beroemde boterbier te proeven in de boterbier-bar en zijn er twee virtual reality avonturen te beleven, zoals vechten tegen Dooddoeners of met een bezemsteel vliegen door Zweinstein.

Naast een aantal decorstukken bevinden zich verbogen sleutels die kunnen worden gescand door gebruikers van de Harry Potter Fan Club-app. Met de verborgen sleutels kun je o.a. video’s bekijken waardoor de winkel tot leven komt. Ook ontvang je een wachtwoord waarmee je een gratis geschenk kunt ophalen bij de kassa.

De winkel leent zich perfect voor het maken van magische foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld poseren in Hagrids schoenen of in een Londense telefooncel die als ingang van het Ministry of Magic fungeert. Op die manier kunnen fans hun bezoek aan de flagshipstore vereeuwigen.

© Warner Bros
© Warner Bros
© Warner Bros
© Warner Bros
© Warner Bros