Een sprookjesachtig boekenparadijs

In de nieuwe boekenwinkel van Zhongshuge in Chengdu stap je een magische wereld binnen en waan je je in een waar boekenparadijs. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en heeft door de hoogte en de vormen een kathedrale sfeer. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door het landschap en dit doorvertaald naar gebogen boekenplanken en bogen in verschillende formaten, die door de spiegelende plafonds worden vermenigvuldigd.

15.02.2021 | ... x bekeken

© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao

Een plek van verwondering

Bij binnenkomst komen bezoekers C-vormige boekenkasten tegen die een aantal intieme hoeken creëren. In het midden van de winkel benadrukken bogen en kolommen de hoogte van de ruimte. Op de eerste verdieping vinden bezoekers een café en kinderruimte met bamboe boekenkasten. Op het balkon op de tweede verdieping zijn zitplekken gecreëerd waar bezoekers door een boek kunnen bladeren, werken of vergaderen.

De verschillende boekenwinkels van Zhongshuge laten zien dat een boekenwinkel een plek is van verwondering, verrassing en plezier. Deze ontdekkingsreis kunnen klanten iedere keer weer opnieuw beleven in de winkels van Zhongshuge; ondanks dat er overeenkomsten zijn in de ontwerpen van de boekenwinkels is iedere winkel uniek.

© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao