De grenzen tussen binnen en buiten vervagen

Apple heeft een nieuwe winkel geopend in Istanbul. De nieuwe winkel biedt een interactieve ervaring, waarmee je kennismaakt met de producten en diensten van Apple. De winkel telt twee verdiepingen waar lokale materialen in combinatie met het design een open ruimte vormen.  

12.11.2021 | ... x bekeken

© Apple
© Apple

Kunst en creativiteit zijn zichtbaar via AR

Als je voor de winkel staat lijkt het alsof de winkel uit slechts één verdieping bestaat. Aan de achterkant van de winkel is een 10 meter hoge glazen pui. Hierdoor komt veel natuurlijk licht naar binnen en vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Zodra je binnen bent maak je kennis met de nieuwste producten en diensten van Apple. Als je verder loopt naar de benedenverdieping zie je meteen de grote videowall en sta je in de ruimte waar de Today at Apple sessies worden gehouden.

Om de opening te vieren is een Today at Apple-programma van zes weken geïntroduceerd, waarin een eerbetoon wordt gebracht aan de stad en haar creatieve inwoners. Je kunt live en virtueel meedoen aan sessies, waarin onderwerpen als miniatuur tekenen, fotograferen en het vastleggen van een bewegend portret centraal staan. Daarnaast wordt in de winkel een exclusieve AR-tentoonstelling gehouden. Met behulp van de nieuwste iPad Pro en iPhone kunnen bezoekers via AR op de schermen keramische kunst bekijken die zijn geïnspireerd op Ebru. Dit is de traditionele kunst van het papier marmeren. Via AR luister je ook naar unieke ruimtelijke geluidselementen.

 

© Apple
© Apple
© Apple
© Apple