Een historisch gebouw

Apple heeft een nieuwe winkel geopend in een oud theater in Los Angeles. Het theater is in 1927 ontworpen en was het eerste theater in Los Angeles waar films werden afgespeeld. Sindsdien is het theater een hotspot geweest voor technologie. Het theater sloot in 1988 en is al die tijd ongebruikt gebleven. Dit jaar is het theater opgeknapt, gerestaureerd en er is nieuw leven ingeblazen. Zo is de klokkentoren in ere herstelt en ook de historische details zijn zorgvuldig gerestaureerd waardoor het oorspronkelijke theatergevoel nog steeds voelbaar is. De winkel heet dan ook het ‘Apple Tower Theater’, een naam die niemand onverschillig laat.

18.08.2021 | ... x bekeken

© Apple
© Apple
© Apple
© Apple

Het theatergevoel en de Apple-ervaring gecombineerd

Zodra je de winkel binnenkomt, sta je in de monumentale lobby die geïnspireerd is op de Opéra van Charles Garnier in Parijs. Hier vind je een statige trap met bronzen leuningen en aan weerszijden twee Korinthische zuilen.

De theaterzaal vormt het hart van de winkel, hier worden de nieuwste producten tentoongesteld en er is plek voor het Forum en de bekende videowand. Op het Forum vindt Today at Apple plaats: dagelijkse gratis sessies onder leiding van Apple medewerkers en lokale creatievelingen, waarin je inspiratie kunt opdoen en praktische skills kunt leren. Naast historische elementen bevat de theaterzaal  een fresco van de Californische lucht en zonneschijn.

Ook bezoekers die naar Apple komen voor service en ondersteuning krijgen alle ruimte. Het bovenste zitgedeelte van de bioscoop is gemoderniseerd en toegankelijker gemaakt, en vormt nu een open, flexibele ruimte voor Genius Bar-afspraken. De leren stoelen in theaterstijl zijn de perfecte plek om te ontspannen wanneer bezoekers wachten op hun Genius-afspraak.

 

© Apple
© Apple
© Apple
© Apple
© Apple
© Apple
© Apple
© Apple
© Apple