Van een regenachtige dag een feestje maken bij London Undercover

Paraplu’s zijn misschien wel het meest iconische en onmisbare Britse accessoire. Maar hoe maak je van een alledaags voorwerp met een negatieve associatie een positieve herinnering? Dat is de uitdaging die London Undercover heeft aangenomen. Tien jaar na de opening van hun winkel in de Londense wijk’ Spitalfields, hebben ze hun winkelconcept vernieuwd met als doel: de paraplu-shopper verrassen en van een regenachtige dag een onvergetelijke dag maken.

26.10.2023 | ... x bekeken

© London Undercover
© London Undercover
© London Undercover

Paraplu’s & positiviteit

Bij een bezoek aan London Undercover in Oost-Londen weten veel klanten al precies wat ze zoeken voordat ze arriveren – een paraplu, omdat er hoogstwaarschijnlijk regen op komst is. London Undercover wil met de nieuwe winkel deze shopperervaring zo bijzonder mogelijk maken – een mooi voorbeeld van remarkable experience. LED-display’s met leuke quotes zoals ‘Thought of the day: bad decisions make good stories’ en een old-school grijpmachine vrolijken de winkel op. De paraplu’s zijn gepresenteerd in stalen kasten met glazen deuren, waardoor je het gevoel hebt dat je op de diepvriesafdeling van de supermarkt loopt.

Honger gekregen van het shoppen? Ook dan ben je aan het juiste adres en kun je plaatsnemen op een van de krukken in de koffiebar in de winkel. Hier kun je genieten van een vers zero-waste zuurdesembroodje, dat zijn naam te danken heeft aan de koffiebar en het huidige project: ‘Morning Bun’.

Van koffiedik tot paraplu
Ook de duurzaamheids-missie van het merk komt terug in de vernieuwde winkel. Sinds de lancering in 2008 was London Undercover een van de eerste in de modewereld die producten maakte van gerecyclede materialen. Naarmate het merk is gegroeid, heeft het zich ingezet voor verdere verduurzaming. De introductie van het café in de flagshipstore benadrukt het innovatieve gebruik van gerecycled materiaal. De koffiebonen die gebruikt worden voor de koffie worden omgezet in koffiedik, dat gebruikt wordt voor het maken van paraplustof met natuurlijke UV-bescherming. Het vernieuwde winkelconcept combineert een bijzondere winkelinrichting en duurzaamheid op een unieke manier, en maakt van de winkel de beste plek om te schuilen.

© London Undercover
© London Undercover
© London Undercover
© London Undercover