Een winkel die werkt als een magazine

Merci is een vernieuwend warenhuis in Parijs dat al sinds de oprichting in 2009 succesvol is. Dat in tegenstelling tot vele Europese warenhuizen die in zwaar weer verkeren. Wat is het geheim? Bij Merci word je als bezoeker telkens opnieuw verrast doordat de winkel iedere maand volledig van thema wisselt (zelfs de iconische rode Fiat 500 verandert mee) en bijpassende events organiseert. Ook lifestyle bloggers en media blijven over Merci schrijven.

14.03.2016 | ... x bekeken

Merci
Merci
Merci
Merci
Merci
Merci
Merci

Eclectische mix

Merci is gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand met een geplaveide binnenplaats en een spectaculair glazen dak in de wijk Le Marais. Het warenhuis van 1500 m2 heeft de sfeer van een loft door de open ruimte en niveauverschillen met veel daglicht door de hoge ramen.

Bij Merci vind je een eclectische mix van fashion, design en huishoudelijke artikelen. Dit noemen de oprichters ‘The One and The Other. Merci wil namelijk niet kiezen tussen traditioneel of modern, lokaal of internationaal, simpel of duur, handgemaakt of massaproductie. Zij willen juist het beste uit alle werelden samenbrengen voor jong en oud, voor fashionistas of locals. Of je nu een klein budget hebt of een dikke portemonnee, er is voor iedereen iets te vinden bij Merci.

Merci
Merci
Merci
Merci
Merci