Een museum voor sportmode

Oakley, een voorloper op het gebied van sportprestaties en optica, opende onlangs haar vernieuwde flagshipstore naast het One Icon-hoofdkantoor in Californië. Deze herontworpen flagshipstore dient als museum dat de rijke geschiedenis van het merk tot leven brengt. Oakley’s DNA en memorabele momenten uit het verleden worden tentoongesteld, wat resulteert in een ultimate brand experience. 

20.12.2023 | ... x bekeken

© Oakley
© Oakley
© A. Zahner

Ontdekken, niet gewoon winkelen

Het museum
Bij binnenkomst betreed je eerst het museum, voorzien van stalen muren en industriële esthetiek om een eigentijdse uitstraling te realiseren. Hier worden producten gepresenteerd die verwijzen naar gedenkwaardige momenten in de geschiedenis van het merk. Denk aan iconische productinnovaties, zoals de Prizm Lens Technology, RX-ontwerpen en historische brillen. Eenmaal door het museum gelopen, kom je bij de shop uit.

De shop
De shop zelf is een ware schatkamer van stijlvolle sportiviteit, met een uitgebreide collectie kleding, schoenen, accessoires, brillen en meer. De producten worden tentoongesteld via displays die door de ruimte verspreid zijn. Dit zorgvuldig ontworpen overzicht dient niet alleen om het verleden van het merk te belichten, maar fungeert ook als inspiratiebron voor de toekomstige generaties. De mix van geschiedenis en vooruitgang zorgt voor een ervaring die perfect aansluit bij de principes van een ultimate brand experience. 

© Oakley
© A. Zahner
© Oakley
© Oakley