Schoenreparatie en duurzaam shoppen

Het Franse schoenenmerk Veja heeft niet alleen de wereld veroverd met zijn eco-bewuste aanpak, maar blijft ook lokale pareltjes openen waarin hun duurzame aanpak zichtbaar wordt, zoals de recente toevoeging van een nieuwe winkel aan de Spaanse hoofdstad.

09.11.2023 | ... x bekeken

© Salva López
© Salva López
© Salva López

Transparant en traceerbaar

Veja staat bekend om zijn radical transparency als het gaat om de herkomst van materialen. In lijn met hun toewijding aan milieubewustzijn wordt al hun katoen biologisch geteeld en gecertificeerd door een Braziliaans biologisch katoencertificaat. Bovendien maken ze gebruik van wilde Braziliaanse rubber, ethisch en duurzaam geoogst uit de weelderige Amazone. Het resultaat? Een echt sustainable alternative: schoenen die niet alleen modieus zijn, maar ook een statement maken op het gebied van duurzaamheid.

Een eerbetoon aan de historie
Bij het betreden van de Veja-winkel in Madrid word je meteen begroet door een minimalistisch design, een handelsmerk van de Veja-winkels wereldwijd. Wat deze vestiging echter bijzonder maakt, is de nadruk op het gebruik van bestaande elementen en materialen; de historische charme van het pand behouden en verbeterd, en dat gaat hand in hand met de duurzaamheidsmissie van het merk. Tweedehands meubels, zorgvuldig geselecteerd uit lokale antiekzaken, voegen een vleugje ‘vintage’ toe aan het interieur

Repair & remake
De Veja-winkel in Madrid gaat verder dan alleen het aanbieden van stijlvolle en duurzame schoenen. Binnen de 190 vierkante meter vind je ook een in-house schoenreparatiewerkplaats. Deze service moedigt klanten aan om hun sneakers en schoenen te laten herstellen, zelfs als ze niet van Veja zijn. Het is een stap in de richting van een circulaire economie, waarin herstel en duurzaamheid centraal staan.

© Salva López
© Salva López
© Salva López