De vervormde wereld van VeraLab

Zodra je deze winkel binnenstapt, bevind je je in de zuurstokroze, vervormde wereld van VeraLab. Ondergedompeld in al dat roze en te midden van neonlichten, optische illusies en speelse elementen, vind je hier de VeraLab beautyproducten van oprichter en beauty influencer Cristina Fogazzi. Het merk begon met een webshop, was daarna verkrijgbaar in enkele Italiaanse warenhuizen en opent nu haar eerste winkel in Milaan.

23.03.2020 | ... x bekeken

© Marco Curatolo
© Marco Curatolo
© Marco Curatolo
© Marco Curatolo

Humoristisch winkelinterieur

Hedendaagse kunst en foodtrends
Cristina Fogazzi, alias ‘L’Estetista Cinica’ (de cynische schoonheidsspecialiste), is een schoonheidsgoeroe die de beautysector vanuit een pragmatische en (de naam zegt het al) cynische manier benadert. Het ontwerp van de winkel is geïnspireerd op de hedendaagse kunst en foodtrends. Zo zit de winkel vol met optische illusies en zijn er vervormende spiegels tegen de wanden geplaatst. De beautyproducten komen, net zoals bij sushirestaurants, letterlijk aan de lopende band voorbij. De wanden zijn tevens behangen met de kunstwerken van onder andere Banksy, die bekend staat om zijn pakkende en humoristische beelden, in combinatie met slogans, wat goed past bij de rest van het humoristische winkelinterieur.

Een glijbaan, gadgetautomaat en een Skin Bar
Een ander speels element in de winkel is een miniglijbaan, waar klanten hun lege flacons vanaf kunnen laten glijden. Deze flacons komen terecht in een transparante koker en worden allemaal gerecycled. Als dank ontvang je een token voor een mysterieuze automaat met verschillende gadgets. Twee neonlichten leiden je naar de zogeheten ‘Skin Bar’, een zone die is gereserveerd om gezichtsmaskers uit te proberen en te ontspannen. Deze Skin Bar is gelegen op een balkon met uitzicht op de indrukwekkende winkel.

© Marco Curatolo
© Marco Curatolo