Zweven in een speelgoedwinkel

X11 heeft een nieuwe flagship store geopend in Xi’an. De speelgoedwinkel biedt een avontuurlijke sfeer, gericht op de jongere consument. De winkel bestaat uit 1.000 vierkante meter, verdeelt over verschillende verdiepingen. Het ontwerp van de winkel is geïnspireerd op het tijdperk waarin de zeppelin centraal stond.

14.01.2022 | ... x bekeken

© X11
© X11

Loop via de zeppelin de trap op

Voordat je de winkel naar binnen gaat zie je dat er een grote X staat op de gevel van de winkel, verwijzend naar de merknaam. Ook vallen de blauwe lichten die over de hele voorzijde lopen direct op. Als je eenmaal naar binnenloopt wordt je verrast door een levensgrote zeppelin, die in het midden van de winkel staat. De zeppelin bestaat uit een metalen frame welke door alle verdiepingen van de winkel heen loopt.

Op de begane grond staat de gondel van de zeppelin, waarin de kassa is gevestigd. De eerste verdieping bereik je door de trap op te lopen, waarmee je door het luchtschip heen loopt. Binnenin de zeppelin staan verschillende kunstwerken. Vervolgens loop je vanaf hier, door naar de tweede verdieping. Op de bovenste verdieping is de vloer gedeeltelijk van glas, waardoor er verbinding wordt gemaakt met de top van het luchtschip. Daardoor lijkt het alsof de zeppelin in de winkel zweeft. In de winkel kun je verschillende verzamelobjecten, poppen en speelgoed kopen. De zeppelin staat centraal om het avontuurlijke en speelse karakter van het merk weer te geven.

© X11
© X11
© X11
© X11
© X11
© X11